چگونه سایت بسازیم؟ آیا ساخت سایت بدون کد نویسی امکان پذیر است. بله در این آموزش قصد داریم نحوه ساخت سایت بدون برنامه نویسی را به شما آموزش دهیم تا بتوانید براحتی ۰ تا ۱۰۰ یک سایت حرفه ای را خودتان بسازید.
چرا ساخت سایت ضروری است
با توجه به گسترش اینترنت و خریدهای اینترنتی امروزه ساخت سایت و داشت یک وب سایت برای هر کسب و کاری ضروری است زیرا روزانه هزاران نفر در ایران بسیاری از خریدهای خود را بصورت آنلاین انجام می دهند. اگر شما صاحب کسب و کار هستید و یا می خواهید یک کسب و کار را برای خودتان راه اندازی کنید داشتن یک وب سایت حرفه ای جزو ضروری ترین موارد است که حتما باید به فکر آن باشید.
در ابتدا باید این نکته را بدانید که امروزه داشتن سایت و کسب و کار اینترنتی یکی از ضروریات هر کسب و کاری می باشد. با ساخت سایت می توانید محصولات و خدمات خود را براحتی به مخاطبان و مشتریان بفروشید و کسب درآمد بیشتری داشته باشید.
چگونه سایت بسازیم
در این آموزش می خواهیم مراحل ساخت و راه اندازی سایت را به شما آموزش دهیم تا براحتی بتوانید بدون کدنویسی سایت مورد نیاز خود را طراحی و راه اندازی کنید. امروزه با وجود نرم افزارهای سایت ساز مانند وردپرس براحتی می توانید یک وب سایت را از صفر تا ۱۰۰ بسازید. ساخت سایت با وردپرس بدون کد نویسی می باشد و شما بدون هیچ گونه دانش برنامه نویسی می توانید یک وب سایت کاملا حرفه ای را بسازید.
به طور کلی شما با ۳ روش می توانید سایت بسازید:
- روش اول ساخت سایت بدون کد نویسی با نرم افزارهای سایت ساز مانند وردپرس
- روش دوم طراحی سایت با دانش برنامه نویسی
- روش سوم واگذاری به یک شرکت طراحی سایت
ساخت سایت بدون کد نویسی
خوشبختانه امروزه با وجود نرم افزارهای سایت ساز مانند وردپرس دیگر نیازی به دانش کد نویسی و صرف هزینه های بالا برای داشتن یک وب سایت نیست. در سال های گذشته اگر می خواستید صاحب یک وب سایت شوید یا باید خودتان دانش برنامه نویسی داشتید و یا اینکه هزینه بسیار زیادی را به یک شرکت طراحی سایت پرداخت می کردید.
در حال حاضر بهترین و بصرفه ترین روش راه اندازی سایت استفاده از نرم افزارهای سایت ساز می باشد. زیرا با استفاده از این نرم افزار ها با کمترین هزینه و در کمترین زمان می توانید یک وب سایت کاملا حرفه ای را بسازید.
پیشنهاد ما به شما برای ساخت سایت این است که از نرم افزار قدرتمند وردپرس استفاده کنید. زیرا در بین تمام نرم افزارهای سایت ساز موجود در دنیا معروفترین و بهترین گزینه برای طراحی سایت استفاد از وردپرس می باشد.
در واقع وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا CMS می باشد که با استفاده از آن می توانید انواع وب سایت ها مانند وب سایت فروشگاهی، آموزشی، شرکتی،و … را راه اندازی کنید بدون اینکه نیازی به دانش کد نویسی داشته باشید.
خب تا به اینجای کار متوجه شدید که بهترین و بصرفه ترین روش ساخت سایت استفاده از نرم افزارهای سایت ساز می باشد. اما برای داشتن یک وب سایت علاوه بر نرم افزار شما نیاز به یک دامنه و یک هاست یا همان فضای میزبانی دارید که در ادامه به طور کامل تمام این موارد را به شما آموزش می دهیم.
مراحل ساخت سایت
به طور کلی مراحل ساخت سایت بدون کد نویسی شامل سه مرحله می باشد که به شرح زیر است.
- ثبت دامنه
- تهیه هاست یا همان فضای میزبانی
- نصب و راه اندازی نرم افزار سایت ساز
دامنه چیست
ساده ترین پاسخ به این سوال که چگونه سایت بسازیم این است که اولین قدم برای ساخت سایت این است که یک نام برای وب سایت خود انتخاب کنید و آن را به ثبت برسانید. برای راه اندازی یک وب سایت اولین گام این است که یک دامنه برای سایت خود به ثبت برسانید.
به زبان ساده دامنه همان آدرس اینترنتی سایت می باشد. مانند سایت مهد علم که دامنه آن mahdeelm.com می باشد. و یا مانند سایت گوگل که دامنه آن google.com می باشد. برای آشنایی کامل با دامنه و نحوه ثبت آن می توانید مقاله دامنه چیست را مطالعه کنید.
ساختار دامنه چگونه است
یک دامنه دارای سه بخش می باشد.
بخش اول پیشوند است که همان عبارت www می باشد که برای همه سایت ها یکسان است. یعنی همه سایت ها دارای پیشوند www هستند.
بخش دوم همان نام سایت شما می باشد. به عنوان مثال نام سایت ما mahdeelm می باشد.
بخش سوم هم پسوند دامنه است که بعد از نام دامنه قرار می گیرید. به عنوان مثال پسوند com. نکته مهم در مورد پسوند این است که پسوند دامنه می تواند مانند (ir، com، org ) باشد. یعنی شما می توانید دامنه خود را با پسوند های مختلف به ثبت برسانید و لزومی ندارد که دامنه شما حتما با پسوند com باشد.
ثبت دامنه مناسب
برای ثبت دامنه، شرکت ها و سایت های مختلفی وجود دارند که می توانید دامنه مورد نظر خود را در یکی از این سایت ها به نام خودتان به ثبت برسانید. برای ثبت دامنه کافیست در گوگل عبارت ثبت دامنه را جستجو کنید تا سایت های ثبت دامنه برای شما نمایش داده شود.
نکته ای که در مورد ثبت دامنه باید بدانید این است که قبل از هرچیزی باید ایتدا نام مورد نظر خود را در یکی از سایت های ثبت دامنه بررسی کنید تا ببینید آیا نام مورد نظر شما آزاد است یا خیر.
در سایت های ثبت دامنه بخشی وجود دارد به نام جستجوی دامنه که از طریق آن می توانید نام مورد نظر خود را بررسی کنید. بعد از بررسی نتیجه برای شما نمایش داده می شود. یعنی اگر قبل از شما شخص دیگر دامنه مورد نظر شما را به ثبت رسانده باشد یعنی آن دامنه آزاد نیست و شما نمی توانید آن دامنه را به نام خود به ثبت برسانید. اما اگر قبل از شما شخصی آن دامنه را به ثبت نرسانده باشد شما می توانید آن دامنه را به نامه خود به ثبت برسانید.
نکته دیگری که در مورد ثبت دامنه باید بدانید این است که شما دامنه را برای مدت زمان مشخصی می توانید به نام خود به ثبت برسانید. به عنوان مثال می توانید از یک سال تا ۱۰ سال دامنه را به ثبت برسانید و هر زمان که به پایان اعتبار دامنه نزدیک شدید می توانید مجددا دامنه خود را برای چند سال دیگر به نام خود تمدید کنید.
و اما به این سوال بپردازیم که دامنه خود را به چه صورت و با چه پسوندی بهتر است به ثبت برسانیم؟
مهمترین نکته در مورد انتخاب نام برای ثبت دامنه این است که اول از همه بهتر است نامی که انتخاب می کنید مرتبط با حوزه کاری شما باشد و نکته دیگر این است که بهتر است کوتاه باشد. یعنی اگر شما قصد ساخت سایت فروش موبایل دارید بهتر است که نامی را برای ثبت انتخاب کنید که مرتبط با موبایل باشد.
برای ثبت دامنه مناسب موارد زیر را رعایت کنید:
- مرتبط با حوزه کاری باشد
- بهتر است کوتاه باشد
- بهتر است دامنه بصورت مخفف نباشد.
هاست چست
بعد از اینکه دامنه خود را به ثبت رساندید قدم بعدی برای ساخت سایت این است که یک هاست برای سایت خود تهیه کنید. هاست یا همان فضای میزبانی کامپیوتری است که اطلاعات سایت شما در آن قرار می گیرد.
یعنی برای اینکه سایت شما در اینترنت نمایش داده شود و افراد بتوانند سایت شما را مشاهده کنند باید تمام فایل ها و اطلاعات سایت خود را در یک فضای میزبانی یا همان هاست قرار دهید. به زبان ساده هاست یک کامپیوتری است که بصورت ۲۴ ساعته روشن است به اینترنت متصل است و فایل های سایت شما را میزبانی می کند.
برای تهیه هاست شرکت ها و سایت های مختلفی وجود دارند که می توانید هاست مورد نیاز خود را از آن ها تهیه کنید. کافیست عبارت خرید هاست را در گوگل جستجو کنید تا سایت های ارائه دهنده هاست و فضای میزبانی برای شما نمایش داده شود.
بعد از اینکه از یکی از شرکت ها هاست مورد نیاز خود را تهیه کردید آن شرکت یک پنلی را در اختیار شما می گذارد که می توانید اطلاعات و فایل های سایت خود را در آن آپلود کنید و کار ساخت سایت را آغاز کنید. برای آشنایی کامل پیشنهاد می کنیم مقاله هاست چیست را مطالعه کنید.
نصب نرم افزار سایت ساز
بعد از اینکه دامنه و هاست را تهیه کردید قدم بعدی برای ساخت سایت این است که نرم افزار سایت ساز را روی هاست نصب و راه اندازی کنید و با استفاده از امکانات نرم افزار سایت خود را طراحی کنید. نصب نرم افزار سایت ساز کار سخت و پیچیده ای نیست. اگر برای ساخت سایت می خواهید از نرم افزار سایت ساز وردپرس استفاده کنید براحتی در کمتر از چند دقیقه می توانید این نرم افزار را در هاست آپلود کنید و آن را نصب و راه اندازی کنید.