دامنه چیست؟ چگونه یک دامنه مناسب ثبت کنیم؟

دامنه چیست

اگر نمیدانید دامنه چیست و چگونه ثبت می شود در این آموزش ما قصد داریم به زبانی ساده معنی و کارکرد دامنه را به شما معرفی کنیم و در ادامه نحوه ثبت یک دامنه مناسب برای ساخت سایت را به شما آموزش می دهیم. پس اگر می خواهید دامنه Domain را به خوبی بشناسید و نحوه ثبت دامنه را یاد بگیرید در این آموزش با ما همراه باشید.

چنانچه شما قصد راه اندازی یک وب سایت را دارید در ابتدا نیاز است که با یکسری لغات و اصطلاحات این حوزه آشنا شوید. معروفترین کلماتی که در حوزه طراحی و راه اندازی وب سایت مطرح می شود کلمه دامنه و کلمه هاست می باشد. وقتی در ابتدای کار مواردی مانند دامنه و هاست را به درستی بشناسید و با نحوه کارکرد آن ها آشنا شوید در ادامه می توانید انتخاب های درستی داشته باشید. بعد از اینکه این مقاله را مطالعه کردید پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با هاست مقاله هاست چیست را مطالعه کنید.

دامنه چیست

اگر می خواهید یک وب سایت راه اندازی کنید یکی از اولین کلماتی که با آن مواجه می شوید کلمه دامنه یا همان دامین است که معادل انگلیسی آن Domain می باشد. به زبان ساده دامنه نام برند شما می باشد. در واقع دامنه نام و آدرس اینترنتی وب سایت می باشد که در مرورگر وارد می شود تا یک وب سایت نمایش داده شود. مانند دامنه سایت گوگل که عبارت google.com می باشد. یعنی شما برای اینکه بتوانید وب سایت گوگل را مشاهده کنید باید عبارت google.com را در مرورگر موبایل یا کامپیوتر خود وارد کنید تا سایت گوگل برای شما نمایش داده شود.

در واقع اولین قدم برای ساخت سایت این است که شما یک نام را برای وب سایت خود انتخاب کنید و آن را به عنوان دامنه به ثبت برسانید تا در ادامه بتوانید یک وب سایت را برای خودتان راه اندازی کنید.

به عنوان مثال ما برای راه اندازی وب سایت مهد علم در ابتدا دامنه mahdeelm.com را به نام خودمان به ثبت رسانید و سپس وب سایت مهد علم را طراحی و راه اندازی کردیم. نگران نحوه ثبت دامنه نباشید زیرا در این آموزش نحوه ثبت یک دامنه مناسب را از صفر به شما آموزش می دهیم تا بتوانید یک دامنه مناسب را برای خودتان به ثبت برسانید.

ساختار دامنه

به طور کلی یک دامنه دارای سه بخش می باشد. بخش اول پیشوند، بخش دوم نام دامنه و بخش سوم پسوند می باشد. بخش پیشوند که همان عبارت www میباشد برای همه دامنه ها یکسان است و با این بخش کاری نداریم. بخش نام دامنه که در وسط قرار دارد همان نامی است که شما برای دامنه خود انتخاب می کنید. مانند نام mahdeelm که ما برای دامنه خود انتخاب کردیم. بخش سوم هم پسوند می باشد که بعد از نام دامنه به همراه یک نقطه قرار می گیرید. مانند پسوند com. و یا پسوند ir. و یا سایر پسوندهایی که موجود هستند.

برای ثبت دامنه شما فقط باید بخش نام دامنه و بخش پسوند را در نظر داشته باشید و یک نام مناسب با یک پسوند دلخواه را به ثبت برسانید. 

انواع پسوندها برای دامنه وب سایت

اولین قدم برای ثبت دامنه این است که در ابتدا یک نام مناسب را انتخاب کنید و سپس آن را با پسوند دلخواه به عنوان دامنه وب سایت به ثبت برسانید. برای ثبت دامنه پسوندهای مختلفی وجود دارد که هر کدام معنا و مفهوم خاص خود را دارند. اما از معروف ترین و محبوب ترین پسوندها برای دامنه می توان به پسوند (com. و ir. و net. و org. و co. و info.) اشاره کرد.

پسوند com. محبوب ترین و معروفترین پسوند می باشد که کوتاه شده کلمه Commercial می باشد که به معنای بازرگانی و تجاری است اما انواع وب سایت ها و کسب و کارها در حوزه های مختلف از این پسوند برای دامنه خود استفاده می کنند.

پسوند ir. هم ویژه ایران است و در واقع از ابتدای عبارت iran گرفته شده است.

اما شاید این سوال برایتان بوجود بیاید که دامنه خود را با چه پسوندی به ثبت برسانیم بهتر است؟ پاسخ این سوال این است که خیلی فرقی نمی کند که شما دامنه خود را با چه پسوندی به ثبت می رسانید و با هر پسوندی که به ثبت برسانید می توانید یک وب سایت را راه اندازی کنید. اما اگر برای این سوال پاسخ واضح می خواهید بهتر است که دامنه خود را با پسوندهای معروف مانند com. و یا ir. به ثبت برسانید و وب سایت خود را با این پسوند راه اندازی کنید.

مشخصات یک دامنه خوب

مهمترین بخش یک دامنه همان نام دامنه می باشد که در واقع نام برند شما و معرف کسب و کار شما است. شما هیچ گونه محدودیتی در انتخاب نام دامنه ندارید و هر نامی که دوست داشته باشید را می توانید انتخاب کنید و به عنوان دامنه به ثبت برسانید البته به شرط آنکه نامی که شما انتخاب کردید را قبلا شخص دیگری به نام خود به ثبت نرسانده باشد.

در واقع یعنی آن نامی که شما انتخاب می کنید باید آزاد باشد تا بتوانید به ثبت برسانید. به عنوان مثال وقتی ما دامنه mahdeelm.com را به ثبت رسانده ایم دیگر شما نمی توانید این دامنه را به ثبت برسانید. البته این موضوع و فهمیدن اینکه دامنه مدنظر شما آزاد است یا قبلا توسط شخص دیگری به ثبت رسیده است کار ساده ای می باشد که در ادامه به طور کامل با نحوه بررسی دامنه و نحوه ثبت دامنه آشنا می شوید.

ویژگی های یک دامنه مناسب

همانطور که گفتیم انتخاب یک نام مناسب مهمترین بخش برای ثبت دامنه می باشد. شما باید یک نامی را برای وب سایت خود انتخاب کنید که اول از همه مرتبط با حوزه کاری شما باشد و همچنین واضح و کوتاه باشد. توصیه ما به شما این است که حداقل چند ساعت و یا چند روز فکر کنید و یک نام مناسب را برای وب سایت و کسب و کار خود انتخاب کنید و آن را به عنوان دامنه وب سایتتان به ثبت برسانید. برای ثبت یک دامنه مناسب بهتر است نکات زیر را رعایت کنید.

tick بهتر است نامی که انتخاب می کنید مرتبط به حوزه کاریتان باشد.

tick نام کوتاه و واضح باشد و به خاطر سپردنش آسان باشد.

tick شباهتی با برندهای معروف نداشته باشد زیرا در ادامه کارتان بسیار سخت خواهد شد.

tick مابین حروف خط تیره نباشد و دامنه بصورت پیوسته باشد.

tick بهتر دامنه به صورت مخفف چند کلمه نباشد و واضح باشد.

چطور دامنه ثبت کنیم

خب تا به اینجای کار متوجه شدید که دامنه چیست و یک دامنه مناسب باید چه ویژگی هایی داشته باشد. حالا می خواهیم بپردازیم به نحوه ثبت دامنه. سایت ها و شرکت های مختلفی برای ثبت دامنه وجود دارند که شما می توانید با عضویت در یکی از این سایت ها دامنه مد نظر خود را به ثبت برسانید. اما توجه داشته باشید که دامنه خود را حتما در یک سایت معتبر به ثبت برسانید تا بعدا دچار مشکل نشوید. برای ثبت دامنه کافیست در گوگل عبارت ثبت دامنه را جستجو کنید تا سایت هایی که خدمات ثبت دامنه را ارائه می دهند برای شما نمایش داده شوند.

نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که شما دامنه مد نظر خود را می توانید از یک سال تا ده سال به نام خود به ثبت برسانید. در واقع شما دامنه را برای مدت زمان مشخصی اجاره می کنید و برای این مدت زمان هزینه پرداخت می کنید و همچنین می توانید قبل از اتمام مدت زمان یک یا ده ساله مجددا دامنه را برای یک تا ده سال دیگر به نام خود تمدید کنید.

در سایت هایی که خدمات ثبت دامنه و خرید هاست ارائه می دهند بخشی وجود دارد به نام جستجوی دامنه که با استفاده از این بخش می توانید نام مد نظر خود را بررسی کنید و ببینید که آزاد است یا قبلا توسط شخص دیگری به ثبت رسیده است. اگر بعد از بررسی نام مورد نظر شما آزاد بود می توانید آن دامنه را برای یک سال یا پنج سال و یا ۱۰ سال به نام خود به ثبت برسانید.

یکی از سایت های که در آن می توانید دامنه مد نظر خود را بررسی کنید سایت whois.com می باشد. با مراجعه به این سایت و وارد کردن دامنه مد نظرتان می توانید وضعیت دامنه را بررسی کنید.

امیدواریم این آموزش برای شما مفید واقع شود و بتوانید یک دامنه مناسب را برای وب سایت خود به ثبت برسانید.

دیدگاهتان را بنویسید

ورود | ثبت نام
برای ادامه لطفا شماره موبایل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد