سئو داخلی چیست؟ ۱۰ تکنیک مهم on page seo

سئو داخلی

سیاست گوگل به گونه ای است که هر چقدر به جلو می رویم تمرکز بیشتری بر روی سئو داخلی سایت ها می گذارد. در واقع اگر یک وب سایت به صورت اصولی بر سئو داخلی کار نکند خیلی بعید است که بتواند در نتایج جستجو به رتبه های مناسب و پایداری برسد. در این مطلب در ابتدا به معرفی سئو داخلی می پردازیم و سپس تکنیک های کاربردی برای بهبود سئو داخلی یا همان on page seo را معرفی می کنیم.

سئو داخلی چیست

on page seo یا همان سئو داخلی را می توان مهم ترین بخش سئو سایت دانست. در واقع به کلیه بهینه سازی ها که داخل وب سایت انجام می شود سئو داخلی گفته می شود.

همانطور که می دانید به طور کلی سئو به دو بخش سئو داخلی و سئو خارجی تقسیم می شود. سئو داخلی می تواند شامل مواردی مانند انتشار محتوای مرتبط و با کیفیت، خوانایی و معماری صفحه، لینک سازی داخلی، ساختار مناسب url، بهینه سازی عنوان ها، تگ ها و تصاویری باشد. به زبان ساده سئو داخلی یعنی انجام مجموعه ای از فعالیت ها به منظور با ارزش تر کردن و کاربردی تر کردن وب سایت برای کاربران.

در واقع وقتی یک وب سایت نزد کاربران با ارزش، با کیفیت و کاربردی باشد برای موتورهای جستجو هم به همین شکل خواهد بود و موتورهای جستجو رتبه های بهتری را در نتایج جستجو برای وب سایت لحاظ خواهند کرد.

چرا سئو داخلی مهم است؟

موتورهای جستجو از طریق سئو داخلی یک وب سایت به درک و شناخت کافی از آن سایت می رسند و تشخیص می دهند که آیا آن وب سایت با پرس و جوها و جستجوهای کاربران مرتبط است یا خیر. در واقع وقتی یک کاربر در گوگل عبارتی را جستجو می کند هوش مصنوعی گوگل دست به کار می شود و سعی می کند بهترین، کاربردی ترین و مرتبط ترین وب سایت ها را برای کاربر نمایش دهد.

اگر یک وب سایت سئو داخلی مناسبی نداشته باشد، یعنی محتوا مناسب و کاربردی نداشته باشد و همچنین دارای لینک سازی داخلی اصولی نباشد و سرعت نمایش وب سایت پایین باشد در واقع نمی تواند اعتماد گوگل را برای نمایش در اولین نتایج جستجو جلب کند.

به طور کلی هدف از سئو داخلی این است که هم گوگل و سایر موتورهای جستجو به درک و شناخت کافی نسبت به وب سایت ما برسند و هم اینکه وقتی کاربران از سایت ما بازدید می کنند بیشترین رضایت را از سایت ما داشته باشند. کاربران زمانی از سایت ما رضایت خواهند داشت که در ابتدا وب سایت ما سرعت مناسبی داشته باشد، دارای محتوای با کیفیت و کاربردی با معماری و خوانایی مناسب باشد، و همچنین وب سایت دارای ظاهری زیبا ریسپانسیو و کاربر پسند باشد و دسترسی به سایر بخش های سایت برای کاربر آسان باشد.

نکته مهمی که باید بدانید این است که امروزه اگر به صورت جدی و اصولی بر روی سئو داخلی سایت کار نکنید شانسی برای حضور در اولین نتایج جستجوی گوگل نخواهید داشت.

نحوه ایجاد محتوای مناسب برای سئو داخلی

می توان گفت مهم ترین بخش سئو داخلی سایت داشتن محتوای مناسب است. در ادامه به مواردی اشاره می کنیم که می تواند به شما در ایجاد محتوای مناسب کمک کند.

محتوا باید مرتبط باشد:

یکی از مهم ترین موارد در تولید محتوا برای سایت این است که محتوا باید مرتبط با حوزه کاری شما و همچنین مرتبط با پرسش کاربران باشد. امروزه هوش مصنوعی گوگل براحتی هدف جستجو را درک می کند. به همین خاطر محتوایی که تولید می کنید باید کاملا مرتبط با هدف کاربر باشد.

به عنوان مثال اگر فردی عبارت سئو داخلی چیست را در گوگل جستجو می کند به دنبال مقاله ای است که به خوبی سئو داخلی را معرفی کند. دقیقا مانند همین مقاله که به زبان ساده به معرفی سئو داخلی و هم چنین تکنیک های سئو داخلی پرداخته است.

محتوا باید منحصر به فرد باشد:

اگر برای رسیدن به اولین نایج جستجو می خواهید سایر رقبا را شکست دهید باید محتوای شما منحصر به فرد باشد. یعنی محتوای شما نباید دقیقا یک کپی از محتوای سایر رقبا باشد. در تولید محتوا باید خلاقیت داشته باشید و علاوه بر رساندن اصل مطلب به کاربر باید چیز جدیدی برای جلب توجه کاربران و موتورهای جستجو ارائه کنید.

محتوا باید کاملا واضح باشد:

نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که امروزه کاربران در ابتدا محتوا را خیلی سریع اسکن می کنند و سپس تصمیم می گیرند که آیا آن مطلب را مطالعه کنند با خیر. اگر محتوای شما دارای نگارش مناسب، تصاویر جذاب و مرتبط و عنوان های فرعی و … باشد به احتمال زیاد اکثر کاربران بعد از اسکن به مطالعه محتوای شما خواهند پرداخت.

محتوا باید عمیق باشد:

اگر می خواهید جستجو کنندگان بعد از بازدید از سایت شما برای دریافت پاسخ سوالاتشان به وب سایت رقبا مراجعه نکنند باید محتوای عمیق و کاربری تولید کنید. وقتی فردی در گوگل یک عبارتی را جستجو می کند به دنبال اطلاعات مفید و جامع است. اگر شما نتوانید در محتوای خود اطلاعات جامع و مفید را به کاربر ارائه کنید به احتمال زیاد کاربر برای رسیدن به اطلاعات بهتر و کامل تر به سایت های دیگری مراجعه خواهد کرد.

عنوان صفحه ( page title ) 

یکی از مهم ترین موارد در سئو داخلی عنوان صفحه یا همان page title می باشد. نکته مهمی که در خصوص عنوان باید رعایت کنید این است که هر صفحه از سایت باید دارای یک عنوان واحد با کلمه کلیدی هدف باشد. همچنین علاوه بر این عنوان باید به گونه ای باشد که کاربر را ترغیب به کلیک کردن کند.

به عنوان مثال اگر بخواهیم مقاله ای برای معرفی تکنیک های سئو داخلی بنویسیم بهتر است که عنوان مقاله به این صورت یعنی ۱۵ تکنیک مهم برای بهبود سئو داخلی باشد. در واقع با این کار هم از کلمه کلیدی که سئو داخلی می باشد در عنوان استفاده کرده ایم و هم اینکه عنوان را جذاب تر کرده ایم. هرچقدر بتوانیم عنوان را جذاب تر کنیم نرخ کلیک نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

ساختار بندی URL

مورد دیگری که در سئو داخلی و بهینه کردن یک صفحه مهم است URL یا همان آدرس صفحه می باشد، زیرا آدرس صفحه نیز توسط موتورهای جستجو مورد بررسی قرار می گیرد. معمولا صفحاتی که دارای آدرس کوتاه تری هستند می توانند به رتبه های بهتری در نتایج جستجو گوگل دست پیدا کنند.

البته که رسیدن به رتبه های بهتر در نتایج جستجو نیاز به انجام موارد بسیار زیاد دیگری است و تنها داشتن یک URL کوتاه نمی تواند منجر به رسیدن به اولین نتایج جستجو شود. نکته ای که در مورد آدرس صفحه توصیه می شود رعایت کنید این است که بهتر است آدرس کوتاه باشد و همچنین از کلمه کلیدی در آدرس استفاده شود.

تگ توضیحات ( Meta Description )

در تگ توضیحات یا همان Meta Description باید به طور خلاصه و  نهایتا تا ۳۲۰ کاراکتر بنویسید که کاربر با وارد شدن به این صفحه به چه اطلاعاتی دست پیدا می کند. البته در سالهای قبل تعداد کاراکترهای مجاز برای نوشتن تگ توضیحات کمتر بود اما در حال حاضر افزایش پیدا کرده است. البته لازم نیست که حتما توضیحات شما تا ۳۲۰ کاراکتر باشد.

بسیاری از کاربران قبل از کلیک کردن بر روی یک لینک در ابتدا توضیحاتی که در زیر عنوان قرار دارد را مطالعه می کنند و تصمیم می گیرند که بر روی لینک کلیک کندد یا نه. تگ توضیحات یا همان متا تگ را باید به گونه ای بنویسید که کاربر را ترغیب به کلیک کردن کند. همچنین حتما از کلمات کلیدی هدف در متا تگ استفاده کنید.

نکته دیگری که در مورد تگ توضیحات باید رعایت بکنید این است که متا تگ یک صفحه از سایت نباید با سایر صفحات مشابه باشد. سعی کنید برای هر صفحه از سایت یک توضیح اختصاصی و جذاب بنویسید. همین نکات ساده که می تواند در سئو داخلی سایت تاثیر گذار باشد را بسیاری از مدیران سایت انجام نمی دهند.

تگ های بدنه و بخش بندی محتوا

همانطور که می دانید خواند یک مطلب طولانی که هیچ گونه عنوانی ندارد کاملا غیر جذاب و خسته کننده است. یکی از مواردی که باعث می شود کاربر را ترغیب به مطالعه کامل مطلب کند بخش بندی کردن محتوا است. یعنی اگر قرار است یک مقاله دو هزار کلمه ای بنویسیم بهتر است این مقاله را به چند بخش تقسیم کنیم و برای هر بخش یک عنوان جداگانه بنویسیم.

برای بخش بندی مطلب می توانیم از تگ های عنوان یعنی از H1 تا H6 استفاده کنیم. نکته ای که در مورد استفاده از تگ ها باید بدانید این است که از تگ H1 که همان عنوان اصلی می باشد فقط یک بار مجاز هستید در یک صفحه استفاده کنید.

برای عنوان های داخل صفحه هم می توانید از تگ H2 تا H6 به هر اندازه که دوست دارید استفاده کنید. البته باید از تگ ها به اندازه و اصولی استفاده کنید. از تگ H2 برای عنوان های مهم تر استفاده می شود و از تگ H3 هم برای زیر عنوان ها استفاده می شود.

به طور دقیق نمی توان گفت که در یک صفحه از چند عنوان و از چه نوع تگ هایی باید استفاده کرد زیرا این موضوع به موارد مختلفی بستگی دارد اما توصیه می شود که در ابتدا محتوا را بخش بندی کنید و برای حداکثر هر ۳۰۰ کلمه از یک عنوان استفاده کنید. بخش بندی محتوا و استفاده اصولی از تگ ها می تواند کمک زیادی به سئو داخلی سایت بکند.

چگالی کلمات کلیدی

یکی دیگر از مهم ترین موارد در سئو داخلی، چگالی کلمات کلیدی و استفاده به اندازه و اصولی از کلمات کلیدی در محتوا می باشد. با استفاده مناسب از کلمات کلیدی می توانیم به گوگل در درک موضوع اصلی صفحه سایت کمک کنیم. در واقع گوگل از طریق کلماتی که ما در صفحه سایتمان به کار برده ایم متوجه موضوع اصلی آن صفحه می شود.

استفاده زیاد از کلمه کلیدی در محتوا می تواند برای آن صفحه مضر باشد و احتمال جریمه شدن توسط گوگل را افزایش می دهد. باید از کلمات کلیدی به اندازه و اصولی استفاده شود. با توجه به آمار بدست آمده از گوگل استفاده از کلمات کلیدی در متن باید حدودا بین ۲ تا ۵ درصد کل متن باشد.

بهینه سازی تصاویر

توصیه ما این است که بهینه سازی تصاویر را جدی بگیرید زیرا اگر تصاویر را بهینه کنید می تواند با قرار گیری در نتایج گوگل کلیک های زیادی را به سایت شما هدایت کند. استفاده از تصاویر در محتوا می تواند جذابیت محتوا را افزایش دهد و احتمال خوانده شدن محتوا توسط کاربران را افزایش دهد.

بهتر است برای هر ۳۰۰ تا ۴۰۰ کلمه از یک تصویر استفاده کنید. البته این مورد برای همه صدق نمی کند زیرا بستگی به موارد مختلفی مانند حوزه کاری، نوع محتوا و غیره دارد. به عنوان مثال بعضی از مطالب شاید نیاز به صدها تصویر داشته باشد اما بعضی از مطالب داشتن فقط یک تصویر کفایت می کند.

برای بهینه کردن تصاویر باید از ویژگی ALT و Title در عکس استفاده شود. ویژگی ALT به گونه ای است که شما یک متنی را برای تصویر قرار می دهید تا زمانی که به هر دلیلی آن تصویر برای کاربر نمایش داده نشد به جای تصویر آن متن به کاربر نمایش داده شود. Title هم ویژگی است که وقتی کاربر ماوس را روی تصویر قرار نگه می دارد یک متن به کاربر نمایش داده می شود.

کلماتی که در ویژگی ALT و Title به کار می برید باید کاملا مرتبط با تصویر باشد و بهتر است از کلمات کلیدی در ویژگی ALT استفاده کنید تا تصویر در نتایج تصاویر گوگل نمایش داده شود.

خوانایی

یکی از مهم ترین مواردی که بر UX سایت شما تاثیر می گذارد خوانایی متن است. اگر می خواهید متن شما به صورت کامل توسط کاربران خوانده شود بر خوانایی محتوا تمرکز بیشتری بگذارید.

همانطور که در قبل اشاره کردیم اکثر کاربران در ابتدا صفحه را اسکن می کنند و سپس تصمیم می گیرند که به خواندن متن و ماندن در آن صفحه ادامه دهند یا خیر. برای خوانایی بهتر محتوا سعی کنید از یک فونت مناسب با سایز مناسب استفاده کنید و از پاراگراف های طولانی و خسته کننده اجتناب کنید.

لینک دهی داخلی

یکی از موارد مهم در سئو داخلی لینک دهی داخلی و ارتباط بین صفحات مرتبط از طریق لینک است. اگر می خواهید هم کاربران و هم موتورهای جستجو با سایر صفحات سایت شما ارتباط برقرا کنند و در واقع سایر صفحات سایت شما را پیمایش کنند حتما از لینک سازی داخلی به صورت اصولی و کاربردی استفاده کنید.

لینک دهی داخلی به موتورهای جستجو کمک می کند تا براحتی در سایت شما گشت و گذار کنند و به شناخت درست و کافی نسبت به موضوع صفحات سایت شما برسند. همچنین به کاربران کمک می کند تا موضوعات مرتبط را براحتی پیدا کنند و بیشتر در سایت شما گشت و گذار کنند.

بسیاری از افراد به اشتباه تصور می کنند که مهم ترین عامل در رشد یک سایت لینک سازی خارجی است. البته لینک سازی خارجی در جای خود می تواند بسیار مفید باشد اما در ابتدا شما باید ساختار سایت خود را درست کنید و با استفاده از لینک سازی داخلی بین سایر صفحات سایت ارتباط برقرار کنید.

رسپانسیو

به زبان ساده رسپانسیو یعنی سایت شما در دستگاه های مختلف مانند دسکتاپ، تبلت و موبایل متناسب با سایز صفحه نمایشگر نمایش داده شود. یکی از مهم ترین دستگاه ها موبایل می باشد که تقریبا بیش از ۹۰ درصد جستجوهای گوگل مربوط به کاربران موبایل می باشد.

اگر سایت شما در موبایل به درستی و متناسب به صفحه موبایل نمایش داده نشود کاربران تجربه خوبی از وب سایت شما نخواهند داشت و شانس شما برای رسیدن به رتبه های برتر گوگل به شدت کاهش پیدا خواهد کرد. البته اگر سایت خود را با وردپرس راه اندازی کرده اید جای نگرانی ندارد زیرا اکثر قالب های وردپرس کاملا رسپانسیو هستند.

Breadcrumbs

Breadcrumbs در واقع به کاربران سایت اطلاع می دهد که دقیقا در کجای وب سایت قرار دارند تا راحت تر بتوانند در سایت پیمایش کنند و از قابلیت های سایت استفاده کنند. همچنین این ابزار به گوگل و سایر موتورهای جستجو کمک می کند تا ساختار سایت را تشخیص بدهند.

قدم بعدی برای بهبود سئو

بعد از اینکه بصورت اصولی روی سئو داخلی سایت کار کردید حال نوبت این است که برای صفحات سایت خود اعتبار کسب کنید. یکی از روش های کسب اعتبار این است که روی سئو خارجی سایت کار کنید. سئو خارجی اگر بصورت اصولی انجام شود می تواند باعث بهبود سریعتر رتبه صفحات سایت در نتایج جستجو شود.

آموزش پیشنهادی مهد علم

دیدگاهتان را بنویسید

ورود | ثبت نام
برای ادامه لطفا شماره موبایل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد